Hvordan flytte vaskemaskin og tørketrommel

Å flyttevaskemaskin og tørketrommel er ikke enkelt. Du må koble fra apparatene, samt koble dem til igjen på et nytt sted. I tillegg er de tunge og vanskelige å flytte på. Det betyr ikke at du ikke kan klare det selv. Du kan likevel klare det selv om du tar deg tid til å gjøre research og skaffe det riktige verktøyet.

Koble fra vaskemaskinen

1: Kjør en rengjøringssyklus.

Et par dager før du skal flytte, kjør maskinen med et rengjøringsmiddel for maskinrens. I utgangspunktet legger du bare rengjøringsmiddelet inn i maskinen og setter på et vaskeprogram. La lokket være åpent etterpå for å tørke.

 • Du kan også kjøre en rengjøringssyklus uten såpe hvis vaskemaskinen din har det alternativet.

2: Tapp ut vannet fra vaskemaskinen og avløpsslangen.

Finn vannforsyningsventilen, sannsynligvis bak maskinen, og vri den med klokken for å slå den av. Koble slangen fra avløpet, og sett en bøtte under. Slå på en varm vask og la den gå i 30 sekunder for deretter å sette den på sentrifugering.

3: Slå av strømmen.

Skru av sikringen som tilhører vaskemaskinen i strømskapet ditt. Du vil ikke holde på med strøm når du er ferdig med frakoblingsprosessen. [4]

4: Koble fra slangene og vaskemaskinen.

Lokaliser vannslanger. Maskinen din kan nemlig ha 1 eller 2, avhengig av om vannet varmes opp i maskinen eller ikke. Bruk slip-joint tang for å løsne slangene fra vannet og la vannet renne ut i bøtta. Koble deretter slangene fra maskinen, og vaskemaskinen fra strømmen. [5]

 • Legg slangene i en pose som du kan lukke.
 • Avløpsslangen forblir festet til maskinen. Fest den til maskinen med tau eller hold den fast med plastfolie.

5: La vaskemaskinen tørke.

Når alt er koblet fra, la vaskemaskinen tørke ut slik at du ikke flytter den med fuktighet innvendig. La døren stå åpen en hel dag for å sikre at den tørker skikkelig. [6]

 • Du kan også tørke på innsiden av maskinen med en klut.

6: Sikre vaskemaskinen.

Sjekk vaskemaskinens håndbok for hvordan den skal sikret under flytting. Vanligvis strammer du karets skruer med skiver, eller bruker bolter på baksiden av maskinen. [7]

Koble fra tørketrommelen

1: Slå av gass eller strøm.

Hvis tørketrommelen din er elektrisk, skrur du av sikringen i strømskapet for å stoppe strømmen til maskinen. Hvis du har en gasstørker, må du vri ventilen bak tørketrommelen for å slå av gassen. [8]

2: Støvsug tørketrommelen.

Selv om dette ikke er helt nødvendig for å flytte, er det et skritt du bør ta uansett. Støvsuging av tørketrommelens lofilter hjelper til å forhindre opphopning av lo, som kan forårsake brann. [9]

3: Koble tørketrommelen fra gassen til en gasstørker.

Hvis du ikke vet hva du gjør med gass, bør du kontakte en profesjonell. Bruk skiftenøkkel til å skru av gassledningen fra veggen. Pakk slangen og legg den i tørketrommelen.

 • Se og lytt etter tegn på gasslekkasje mens du jobber. Du vil lukte råtne egg. Du kan høre en susende lyd, eller se støv blåse opp i luften. Hvis du merker tegn på gasslekkasje, må du forlate området. Ring 113.

4: Trekk ut støpsel.

Elektrisk tørketrommel er lettere fordi alt du trenger å gjøre er å koble den fra. Tape ledningen til baksiden av maskinen for å gjøre det lettere å flytte den.

5: Løsne slangen.

Løsne slangen fra både veggen og tørketrommelen. Legg den i en pose du kan lukke. Legg den inn i tørketrommelen for å oppbevare den mens du flytter.

 • Hvis slangen har mye lo, kan det være lurt å kjøpe ny slange før du kobler den til på nytt sted

Flytte vaskemaskinen og tørketrommelen til ditt nye hjem

1: Pakk maskinene for flytting.

Bruk plastfolie rundt hoveddelen av maskinen og over døren for å hindre at den åpnes. Teip fast et teppe eller flere store remser med bobleplast rundt maskinen for å beskytte det. [15]

2: Lei eller kjøp en platåvogn.

Å flytte maskiner som dette krever en bredere flate enn en vanlig vippetralle. En platåvogn er mye bedre, du kan finne det på steder som leier ut flytteutstyr eller flyttebyrå. Du kan også kjøpe det fra et byggevarehus.

3: Løft den ene siden av maskinen for å få vognen under den.

Ved hjelp av flere personer løfter du den ene siden av apparatet nok til å få vognen under kanten. Fest maskinen til vogna med stropper.

4: Flytt vognen.

Vipp platåvognen litt bakover slik at du lettere kan bevege den. Du trenger sannsynligvis også litt hjelp fra flere personer her. Manøvrer forsiktig gjennom huset. Prøv å gå rett gjennom døråpningene i stedet for på skrå for å unngå å skrape opp døren eller maskinen.

5: Flytt vognen ned trapper med en person som spotter under.

Med hjelp av noen på den andre siden, flytt vogna ned trappene ett trinn om gangen. En person må være på nedsiden av vogna, mens du holder den fra toppen mens den flyttes ned trappen.

 • For å gå opp trappene, trekk vogna trinnvis opp bak deg. Du bør fortsatt ha en person som spotter under og hjelper deg med å løfte vogna trinn for trinn.

6: Få maskinen inn i flyttebilen.

Det er lettest å flytte den opp med en rampe hvis mulig. Hvis ikke, trenger du flere personer for å løfte den inn i flyttebilen. Løft med knærne. For å forhindre skade, ikke bøy ryggen mens du løfter.

 • Hvitevarer bør plasseres nærmest førerhuset i flyttebilen.

7: Ikke legg vaskemaskinen sidelengs.

Selv om det er fristende å montere vaskemaskinen din i den flyttbare lastebilen slik, er det ikke en god idé å legge en vaskemaskin på siden. Det kan gjøre den ustabil senere.

Sette opp vaskemaskinen og tørketrommelen på et nytt sted

1: Fjern transportboltene fra vaskemaskinen.

Ta av boltene du brukte for å feste vaskemaskinen før du flyttet den. Du må kanskje skru dem av inne i maskinen eller bakfra.

2 Fest koblingene til tørketrommel.

Når gassledningen er av, kobler du til gassledningen hvis du har en gasstørker. Fest eksosslangen til eksosrøret, og skru den inn. Forsikre deg om at slangen også er tett på tørketrommelen.

 • Koble til strømledningen.
 • Slå på gassen på veggen.
 • Sjekk etter gasslekkasje. Du kan høre en susende lyd, eller se gassen blåse rundt ting. Sniff inn luften etter lukten av råtne egg. Hvis du tror det er lekkasje, ring 113.

3: Koble til vannslangene.

Koble til vannslangene til vaskemaskinen og veggportene. Se etter symboler for varmt og kaldt for å sikre at du fester dem på de riktige stedene. Avløpsslangen skal fortsatt være festet til maskinen. Tre den andre enden inn i mottakeren i veggen. Plugg inn vaskemaskinen.

 • Slå på vannventilene på veggen. Kontroller at du ikke har vannlekkasje.

4: Juster vaskemaskinen.

Skru av låsemutteren på føttene. Løft kanten litt opp. Juster føttene ved å vri dem for å gå opp eller ned. Du kan trenge en skiftenøkkel for å hjelpe deg med å justere dem. Bruk et vater for å sjekke om du har justert føttene nok til at maskinen står rett.

Relaterte innlegg