Hvordan flytte vaskemaskin og tørketrommel alene

Skal du ha med deg vaskemaskinen og tørketrommelen når du flytter? Håper du er forberedt på tunge løft. Tatt i betraktning det faktum at mange vaskemaskiner og tørketromler veier over 90 kg eller mer, anbefaler vi på det sterkeste å leie inn et flyttebyrå for å håndtere dette. I tillegg innebærer det å flytte en vaskemaskin og tørketrommel, en rekke sikkerhetstiltak (eks: å koble fra en vann- og strømledninger). Så for sikkerhets skyld kan det være verdt pengene å hente inn proffene når du skal flytte på så tunge ting som vaskemaskin og tørketrommel.

Er det imidlertid ikke er mulig å hyre inn et flyttebyrå, bør du vurdere å få hjelp av en venn eller to til å bære og flytte med deg. For mer informasjon om hvordan du trygt flytter en vaskemaskin og tørketrommel, kan du lese våre tips og trinnvise instruksjoner nedenfor.

Flytte vaskemaskin og tørketrommel

Før flyttingen

Når det gjelder å flytte vaskemaskin og tørketrommel alene, er forberedelser veldig viktig. Å flytte maskiner enten de har åpning på toppen eller foran, uten riktig utstyr, assistanse og planlegging er nærmest umulig. Slik forbereder du deg på å frakte med vaskemaskin og tørketrommel på flyttelasset.

Samle relevante brukerhåndbøker og garantiinformasjon.

Sørg for å ha alt av instruksjonsmateriell tilgjengelig når du flytter. Det samme gjelder garantier. Vi anbefaler at du leser i brukerhåndboken for spesifikke instruksjoner om hvordan du kobler til og fra vaskemaskinen og tørketrommelen din. Mange brukerhåndbøker inneholder også spesifikke instruksjoner om hvordan du flytter apparatene. Hvis noe går galt under flyttingen, og apparatene blir skadet, vil du også selvfølgelig ha garanti for vaskemaskin og tørketrommel. Oppbevar disse dokumentene på et trygt og sikkert sted. Vi anbefaler å legge dem i en plastpose for å forhindre vannskader.

Finn riktig utstyr og verktøy for flytting

Riktig utstyr og verktøy er helt nødvendig når du flytter vaskemaskin og tørketrommel. Nødvendig utstyr kan være alt fra hansker, vippetralle, stropper, tepper, støvsuger, skiftenøkkel, tang, rengjøringsmiddel for vaskemaskin og pakke-teip.

Skaff hjelp.

Å sette sammen et godt team med hjelpere vil gjøre flyttingen mer effektiv og trygg. Vi anbefaler å få med minst en eller to personer til å hjelpe. Det kan være en venn, familiemedlem eller en nabo, forutsetningen er at de er i fysisk god form og i stand til å hjelpe med tunge løft. De bør også ha på seg passende klær inkludert vernesko.

Mål døråpninger og trappeoppganger.

Før du flytter vaskemaskin og tørketrommel må du måle alle døråpninger og trapper som skal passeres på vei ut. Det er viktig å vite om vaskemaskinen og tørketrommelen din vil passe gjennom disse åpningene. Hvis ikke, må du finne en annen strategi for å flytte vaskemaskinen og tørketrommelen ut av hjemmet.

Rengjør maskinene.

Det siste du vil ha er en skitten vaskemaskin og tørketrommel i ditt nye hjem. Før du flytter anbefaler vi på det sterkeste å vaske begge apparatene. Ikke bare vil det forhindre dårlig lukt, men det vil også forbedre sikkerheten og effektiviteten til apparatene. For å vaske skikkelig, bruk et vaskemiddel eller tablett som er spesielt designet for å rengjøre vaskemaskiner. Et eksempel er affresh, en tablett laget for å fjerne smuss og rester i vaskemaskinen. Kjør vaskemaskinen med tabletten. Når vasken er fullført, må du la døren stå åpen i minst 24 timer for å tørke den helt og lufte ut innsiden. For å rengjøre tørketrommelen, tømmer du bare lofilteret og vasker det med en børste eller støvsuger.

7 trinn for å flytte en vaskemaskin

 1. For det første må du av sikkerhetsmessige hensyn, slå maskinen helt av. Sørg for at all strøm som går til apparatet er slått av ved å skru av den tilhørende sikringen i strømskapet. Når strømmen er slått av, trekker du kontakten ut av veggen. Pakk og bunt elektriske ledninger med et tau eller fest dem til siden av vaskemaskinen med teip.
 2. Deretter stenger du av vannet. For å gjøre dette, finn ventilene bak vaskemaskinen og slå dem av. Når de er slått av, fjerner du kaldt- og varmtvannslangen fra veggen og tømmer dem. Det kan hende du trenger en skiftenøkkel eller tang for å løsne og fjerne slangene. Tøm eventuelt resterende vann inne i slangene i en bøtte. Sett dem på et trygt og trygt sted, slik at du vet hvor de er når du ankommer det nye hjemmet.
 3. Trommelen inne i vaskemaskinen er den delen som beveger seg og spinner inne i vaskemaskinen for å sikre at klærne flyttes rundt og vaskes grundig. For å holde den på plass under flyttingen, må du sikre den med fraktbolter.
 4. Deretter beskytter du vaskemaskinen med tepper rundt. Vi anbefaler at du holder teppet på plass med pakke-teip.
 5. Når vaskemaskinen er godt beskyttet med et teppe, skyver du det (med hjelp av flere) mot en vippetralle. Vipp den bakover og skyv vaskemaskinen på tralla. Det kan være lurt å sikre den til tralla med stropper eller tau.
 6. Rull den sakte og forsiktig gjennom huset og ut av døren. Forsikre deg om at det hele tiden er noen bak tralla som passer på å holde vaskemaskinen på plass, mens noen andre styrer den.
 7. Bruk lasterampe for å rulle vaskemaskinen inn i flyttebilen. Forsikre deg om at vaskemaskinen er i stående posisjon hele tiden under transport. Den må også sikres med stropper til bilen.

7 trinn for å flytte en tørketrommel

 1. Når du flytter en tørketrommel er det viktig å huske at sikkerhet kommer først. Sørg for å slå av tørketrommelen ved å skru av sikringen som er tilknyttet i strømskapet. Når strømmen er skrudd av, trekker du ledningen ut av veggen. Pakk og bunt elektriske ledninger opp med et tau eller teip dem fast på siden av tørketrommelen.
 2. Hvis tørketrommelen drives av gass, må du slå av gassventilen på tørketrommelen og koble den helt ut. Med mindre du har erfaring, anbefaler vi at du får en profesjonell til å håndtere denne delen av jobben.
 3. Deretter flytter du tørketrommelen vekk fra veggen og kobler ut ventilasjonsåpningene. Denne ventilen er slangen som er koblet fra tørketrommelen til veggen.
 4. Når tørketrommelen er klar til å flyttes, pakk den inn i tepper og plasser alle slanger og deler på et trygt og sikkert sted.
 5. Vipp tørketrommelen bakover ved hjelp av en venn og skyv en vippetralle under den. Fest den til vognen med stropper.
 6. Rull vognen forsiktig gjennom huset og ut døren. Få med en venn eller to som kan hjelpe til med flyttingen. Dette forhindrer at tørketrommelen din treffer veggene eller faller av vognen.
 7. Rull til slutt tørketrommelen opp lasterampen i den bakre delen av flyttebilen. Forsikre deg om at tørketrommelen er plassert oppreist under transport. Den skal også sikres med stropper inne i bilen.

Vil du heller bruke et flyttebyrå?

Hvis det ikke er noe for deg å flytte på vaskemaskin og tørketrommel selv, er det mange profesjonelle flyttebyråer som kan gjøre dette for deg. For å finne det beste byrået for å flytte eiendelene dine, inkludert slike apparater, kan du sjekke Moving.coms sitt omfattende nettverk av anerkjente og pålitelige flyttefolk. Alle byråene i vårt nettverk er godkjent og forsikret, så du kan være trygg på at flyttelasset ditt vil være i gode hender.

Lykke til og god flytting!

Relaterte innlegg